Türkiye’de motosiklet seyahati yapmak, diğer yerlerden daha da önemli ve güzel bir deneyimdir. Kapsanacak bu kadar geniş bir ülke ile, manzara ve yollar, fantastik dağ geçitlerinden dolambaçlı sahil yollarına ve çok daha fazlasına kadar mükemmel bir şekilde çeşitlidir. Türkiye’nin motosiklet seyahat uğrak noktaları çok çeşitlidir. Karadeniz’den Akdeniz’e uzanan bu motosiklet uğrak noktalarını sizler de keşfetmelisiniz.
Türkiye en iyi motosiklet yollarını, rotaları, sürüşleri ve gezileri bulabileceğiniz yerdir. Milyonlarca km’lik yollar olsa da, tüm yollar eşit değildir. Yollar var ve motosiklet yolları vardır. Motosiklet sürücüleri bu farkı çok iyi biliyorlar. Muhteşem motosiklet seyahat turları planlamak, burada en iyi motosiklet yollarını ve motosiklet rotalarını bularak başlar, çünkü harika yollar harika sürüşlere yol açar.
Türkiye Motosiklet Seyahat Rotası
Türkiye, inanılmaz derecede zengin bir seyahat noktasıdır ve ödüllendirici karşılaşmalar ve gizli mücevherlerle dolu bu eski ve heyecan verici ülkede gönülden karşılanacağınızdan emin olabilirsiniz.
Türkiye Motosiklet Seyahat Uğrak Noktaları
İstanbul’un muazzam Boğaziçi Köprüsü’nü motosikletle geçerken, kelimenin tam anlamıyla Asya’ya gidiyor ve Avrupa’yı geride bırakıyorsunuz. Karışan dünyaların, sürekli değişen manzaraların, inanılmaz misafirperverliğin, akıllara durgunluk veren tarihin ve ağız sulandıran yemeklerin baş döndürücü bir karışımına kendinizi hazırlayın. Türkiye’de motosikletle seyahat etmek başka hiçbir yere benzemez, bu bir kaşifin rüyasıdır ve onu keşfetmenin motosikletten daha iyi bir yolu yoktur. Bizde siz için Türkiye’deki Motosiklet Seyahat Uğrak Noktalarını listeledik. Keyifli okumalar !
Trabzon’dan Şavşat’a (D010)
Bu 300 km’lik yolculuk, sayısız viraj ve dönüşler boyunca sizi o kadar çeşitli manzaralardan geçirir ki, tek bir yolculukta birkaç ülkeyi geçmiş gibi hissedeceksiniz. Gürcistan sınırına yakın iç kesimlere geçmeden önce Karadeniz kıyılarını takip ederek yemyeşil yeşil çay tarlalarını, gölleri ve tozlu dağları geçeceksiniz.
Bayburt Of Yolu (D915) – Dünyanın En Tehlikeli Yolu
Bolivya’nın ölüm yolundan daha tehlikeli olarak adlandırılan bu yol, kesinlikle adrenalin bağımlıları için bir yol. Çoğunlukla çakıllı olan bu yol, 106 km’lik muhteşem bir manzaraya sahiptir ve deniz seviyesinden 2000 m’nin üzerine tırmanırken 29 dar geçitlere sahiptir. Hava sık sık değişir ve çoğunlukla sisli ve yağmurludur.
Anamur Ermenek Yolu
124 km uzunluğunda ve 1600 m yüksekliğe ulaşan bu fantastik dağ geçidi, sizi dağların, ormanların ve göllerin muhteşem bir karışımına götürür. Yukarı veya aşağı doğru giderken, yol bolca kıvrıma sahiptir.
Olimpos – Kaş (D400)
Bu güzel yol, Türkiye’nin güneybatısındaki Akdeniz kıyısı boyunca ormanlardan ve kumtaşı kayalıklardan geçerek kıvrılıp döner. Deniz havasının yanı sıra çam kokusunu içinize çekin ve koklayın. Olympos da en azından bir gecede kalmaya değer.
Kemaliye Taş Yolu (Taş Yol)
Yapımı bir asrı aşkın süren bu yol, tam bir mühendislik harikasıdır. Fırat Nehri’ni derin, karanlık bir geçitten takip edin ve dik kaya yüzeyinden oyulmuş sayısız tünelden geçin. Bu çakıllı ve bazen tehlikeli yol, heyecan arayanlar için başka bir yoldur.
Biga – Balıkesir (D555)
Bu yolda görülen manzara ülkenin diğer bölgelerine göre biraz daha mütevazı olsa da, yemyeşil tepeler, ormanlar ve tarım arazileri, dar ve rüzgarlı bir yolda güzel bir fon oluşturuyor. Arkanıza yaslanıp sürüşün tadını çıkarmak için mükemmel bir yoldur.
Şarköy – Tekirdağ (Dağ/sahil yolu)
Marmara Denizi’nin çarpıcı manzaraları, kıvrımlı dönüşlerle birleştiğinde, geri dönüp 70 km’lik yolu tekrar kullanmak istemenize neden olacak ve bu küçük cevherin iki şehir arasındaki en iyi yol olmasını sağlayacak. Tesadüfen, kendinizi eski bir şarap bölgesinde de bulacaksınız.
Yedigöller Milli Parkı
Yedi göl olarak da bilinen bu nefes kesici orman denizi kaçırılmazdır ve içeri giren yol, tepelerin üzerinde serpantin gibi kıvrılarak tüm alanın muhteşem panoramik manzarasını sunar. Çok sayıda yürüyüş parkuru ve uzun bir yolculuktan sonra dinlenmek için harika bir yerdir.
Kapadokya
Türkiye üzerinden seyahat ederken Kapadokya’ya uğramak harika bir deneyim ve bir zorunluluktur. Kaya oluşumları, peribacaları büyüleyicidir ve bu jeolojik harikalar diyarında yürüyüş yapmak, rafting yapmak veya sadece dinlenmek ve biraz çay içmek için birçok fırsat vardır.
İstanbul
Türkiye’de motosiklet turu, İstanbul’u, kültürel kavşakları ve Doğu’nun Batı ile buluştuğu bir eritme potasını görmeden asla tamamlanmış sayılmazsınız. Kapalı çarşıları, baharat pazarları, harika yemekleri ve sıcakkanlı insanları ile birkaç gün geçirmeye değerdir.
Türkiye’de Ne Zaman Motosiklet Turu Yapılır?
Özetle, hava genellikle ılıman ve sakin olduğu Mayıs ve Haziran aylarında veya Eylül ve Ekim aylarında motosiklet turu yapmak en iyisidir. Daha uzun cevap, Türkiye’nin büyüklüğü ve coğrafyası, yılın her mevsiminde önemli iklim farklılıkları olduğu anlamına gelir. Bu da tüm yıl boyunca ara ara motosiklet turu yapabileceğiniz bölgeler bulabileceğiniz anlamına gelir.
Temel olarak arazi, her biri kendi iklimine sahip 3 makro bölgeye ayrılabilir:
- Marmara, Ege Denizi ve Akdeniz: Yazları sıcak ve kışları ‘ılıman’ olan tipik Akdeniz iklimi.
- Karadeniz Kıyısı: Yazları sıcak, kışları ılık ve yağışlı geçen ılıman
- Doğu ve İç Anadolu: karasal iklim, sıcak yazlar ve soğuk kışlar.
Yollar
Manzara gibi, yol yüzeyinin kalitesi de ülke genelinde çok çeşitlidir. Bu da Türkiye’de motosiklet turunu daha da ilginç kılmaktadır. Daha büyük otoyollar, daha popüler turistik yerlerin çoğu gibi tertemiz asfalttır ve birçok bölge son zamanlarda yol yenileme projelerine çok para harcamıştır. Yüksek dağ geçitlerinde yollar biraz daha farklıdır ve bu tür yollar belirli yerlere giden en doğrudan yoldur. Ayrıca adrenalin bağımlıları için de daha eğlencelidir. Düşük kaliteli yollar, çoğunlukla dağ köylerini birbirine bağlayan küçük köy yollarındadır. Bununla birlikte, kendinizi otoyollar ve paralı yollarla sınırlamadan ülkeyi kaliteli yollardan da geçiş sağlayabilirsiniz.
Yüksek dağ geçitlerinin çoğunun kış boyunca kapalı olduğunu unutmayın. Bir seyahat planlarken belirli bir yolun açık olup olmadığını önceden kontrol etmek önemlidir. Özellikle uzun bir kuru havanın ardından yağmurda da dikkatli olun, çünkü ilk yağmurlar yoldaki yağı ve dizeli dışarı çıkarabilir ve çok kaygan bir sürüşe neden olabilir. Şehirler ve köyler geceleri iyi aydınlatılır, ancak çoğu köy yolu oldukça karanlık olabilir. Köylerin dışında “uyuyan polislere”, yani hız tümsekleri olarak kullanılan büyük beton yığınlarına dikkat edin. Bunlar her zaman çok görünür değildir ve motosikletçiler için tehlikeli olabilir.
Güvenlik Hususları
Türkiye motosikletçiler için harika bir hedeftir ve gerçekten çok güvenlidir. Ayrıca yabancı ziyaretçileri rahatlatmak için Türkiye genelinde uyarı seviyesini yükselten ve güvenlik önlemlerini artıran Türk makamlarından birkaç ipucu vermek gerekirse:
- Karşınıza çıkabilecek tüm kontrol noktalarında hemen durun.
- Gün batımından sonra seyahat etmekten kaçının ve olası sokağa çıkma yasaklarından haberdar olun.
- Yoldaki tarım araçlarında ışık bulunmayabileceğinden, kırsal alanlarda gece araç kullanırken özel dikkat gösterilmelidir.
- Elçiliğinize hareketleriniz hakkında tavsiyede bulunun ve her zaman bir çeşit iz bırakın.
Alışveriş yapmak için www.mot10.com sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Blog yazılarımızı okumak için de Blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Tekirdağ Tekirdağ merkezden ben Ahmet. Selam siteniz vallaha billaha ilgi uyandırıcı, şukuladım 06-05-2022 09:48:54